predstava

Premijera u GK Žar ptica – 'Princeza Pif'


vrijeme: 25.09.2007. - 25.09.2007.19 h
mjesto: Zagreb, Gradsko kazalište Žar ptica, Bijenička 97

Gradsko kazalište Žar ptica jesenski dio sezone započinje prvim scenskim uprizorenjem 'Princeze Pif' Želimira Hercigonje. Svečana premijera održat će se u utorak, 25. rujna, u 19 sati.

Igraju: Karla Brbić, Natalija Đorđević, Ana Marija Bokor, Sanja Sumrak, Drago Utješanović, Robert Bošković, Damir Poljičak.

Naša mala Principalda najrazmaženija je princeza koja se ikad rodila. Istina je! Od najranijeg djetinjstva ova je djevojčica posvuda po dvoru počela izdavati naređenja, a na svaku bi zamolbu svojih kraljevskih roditelja samo odgovarala jednim bijesnim: 'Pif!' Tako je na kraju ta razmaženka i dobila ime. Pif! Kako je rasla, princeza Pif postajala je sve okrutnijeg srca, a život na dvoru iz dana je u dan bio sve teži.

Nepredvidivu, uzbudljivu i duhovitu priču o razmaženoj i hirovitoj djevojčici, koju su neočekivane dogodovštine naučile razlikovati dobro i zlo i spoznati pravu vrijednost svijeta koji je okružuje, na scenu je postavila redateljica Franka Perković.

Vjerujemo da će ova suvremena bajka, proglašena knjigom godine i jednim od najčitanijih hitova dječje lektire, jednako oduševiti i male gledatelje u kazalištu Žar ptica, a male 'princeze Pif' oko nas, poučiti kako odrasti u odgovorne i sretne osobe. (Gradsko kazalište Žar ptica)