izložba

'Svijet hrane u Hrvatskoj' – posljednji tjedan izložbe


vrijeme: 24.08.2007. - 02.09.2007.
mjesto: Zagreb, Etnografski muzej, Trg Mažuranića 14 i Makronova, Ilica 72

Izložba u Etnografskom muzeju u Zagrebu 'Svijet hrane u Hrvatskoj - između tradicije i globalizma' otvorena je još samo do nedjelje, 2. rujna, i ovaj će se tjedan moći pogledati besplatno. Posljednje događanje vezano uz temu, pod nazivom 'Tradicionalne namirnice u suvremenoj upotrebi' održat će se u četvrtak, 30. kolovoza.

Bit će to degustacija - demonstracija te predstavljanje izvrsnih recepata zdravih i ukusnih jela od jednostavnih namirnica koje se brzo pripremaju. 'Siromaška' hrana koja danas doživljava svojevrsni povratak, jer su grah, kukuruz i bundeva – tri sestre – koje se od davnina smatraju izvorom života i vitalnosti.

Demonstracija će se održati u prostorima Makronove, Ilica 72, s početkom u 19 sati, a vodit će ju Jadranka Boban-Pejić, prvo ime prirodne prehrane u Hrvatskoj, uz asistenciju učiteljica kuhanja, Tončiku Cukrov i Dunju Gulin.

Sudjelovanje je besplatno, ali je broj mjesta ograničen, pa se zainteresirani trebaju najaviti u Etnografski muzej ili u Makronovu, na telefone: 01/4826 220 i 4846 985.