festival

Špancirfest 2007.


vrijeme: 24.08.2007. - 02.09.2007.
mjesto: Varaždin

Deveto izdanje varaždinskog multikulturalnog festivala Špancirfest počinje posljednjeg petka u kolovozu i traje narednih deset dana, zaključno s prvom nedjeljom u rujnu. U tom razdoblju, posjetitelji će imati prilike vidjeti čak 246 programa, uz kasnovečernji 'After - Špancir'...

Od poznatijih imena, na Špancirfestu će gostovati već prvoga dana Darko Rundek & Cargo orkestar te Zvonko Bogdan, a onda u nastavku festivala i Neno Belan, Marijan Ban & Fjumens, Hladno pivo, Overflow, Majke, Partibrejkers (Srbija), Irish Step Dance, Josipa Lisac, Omar Sosa (Kuba), Taraf de Haidouks (Rumunjska), Ray Charles Tribute (Slovenija) itd. Završni će koncert biti 'u režiji' Zlatana Stipišića Gibonnija i Klape Iskon.

Dakako, puno je i kazališnih predstava, još više uličnih programa, predstavit će se i brojni izlagači, a sve s ciljem da Varaždin otvori dušu svima, predstavi se kao otvoren grad, kao grad u kojem se isprepliće vrijeme, način života, običaji...(Press Špancirfesta)

Program

After – Špancir

Nakon prošlogodišnjeg, više nego uspjelog programa 'After Špancirfest', koji je 'Kult' ostvario u suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina, 'After – Špancir' se nastavlja i ove godine! Na prostoru ispred Kult Caffea, od 24. kolovoza do 2. rujna odvijat će se program koji će sigurno zadovoljiti sve željne vrhunske kvalitetne zabave.

Rock, blues, etno, reagge, dub, ska… ritmovi su koji će posjetitelje voditi kroz 10 dana 'After – Špancira'. 'The Pickzibners', 'Justin's Johnson', 'Afion', 'DJ Vitalsound', 'Small House Brown', 'Nan deSka', 'Mojdo Stuff Band' hrvatski su bendovi, tu su naravno i varaždinske snage 'October Light' i 'Dub General', a 'međunarodni štih' čitavom događanju daje talijanski ska sastav 'REDSKA'.

Svirke počinju oko ponoći i traju….. Ulaz na sve koncerte je i ove godine besplatan.