natječaj

AstroFest 2008 - natječaj


vrijeme: 14.02.2008. - 15.03.2008.
organizator: Turistička zajednica Općine Višnjan / Općina Višnjan / Znanstveno-edukacijski centar Višnjan / Astronomsko društvo Višnjan / Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

Ovogodišnje, 3. po redu izdanje AstroFesta, održat će se 21. i 22. lipnja 2008. Mogu se prijaviti solo izvođači ili bendovi iz cijelog svijeta koji sviraju tribal, alternativnu odnosno New Age glazbu, a do sada nemaju objavljen nosač zvuka koji je registriran za neku od diskografskih kuća. Rok je 15. ožujak.

Zaljubljenici u nebo i zvijezde te astronomi amateri, već dugi niz godina 21. lipnja organiziraju AstroFest. To je dan ljetnog solsticija kada se obilježava najkraća noć u godini, specifična po tome što se te noći dodiruju, prema mitskim legendama, svijet realnog i nadrealnog te susreću vile i vilenjaci. Zaseban je doživljaj otpratiti Sunce, te izlazak njegovih prvih zraka dočekati bubnjevima.

Glavne aktivnosti AstroFesta podijeljene su u dva dana, 21. i 22. lipnja te na dvije lokacije: Tićan (3 km od Višnjana) i Starogradski trg P. Budičin u Višnjanu.

Lanjske je godine AstroFest 2007 na Tićanu obuhvaćao: zabavni program, koji je trajao čitavu noć, sačinjen od žonglera, street art zabavljača, gutača vatre, baletnih nastupa, plesova i igara s vatrom te koncerte New age, duhovne odnosno etno glazbe i promatranja zvijezda teleskopom.

Dok AstroFest na Starogradskom trgu predstavlja izložbu i natjecanje u kvaliteti vina lokalnih vinara te se glasovanjem imenuje Zvjezdano i Astrovino te vino publike. Događaj je upotpunjen kulturno-umjetničkim programom te izložbom profesionalnih teleskopa, slika i knjiga, domaćih proizvoda: rakije, biske, medice, biljnih čajeva, maslinovog ulja i suvenira. Manifestacija je, na obije lokacije, upotpunjena bogatom gastronomskom ponudom.

Kako se želi da AstroFest postane, ne samo regionalna manifestacija, već nacionalna, nastoji se upotpuniti sadržaj događanja na lokaciji Tićan i to New Age festivalom, prezentacijom New Age nakita i New Age modnom revijom. Budući je to mjesto svega 3 km udaljeno od centra Višnjana, a na malom brdu nadomak selu, smještena je nova zvjezdarnica koju okružuje više od 5 ha livade, prostor je veoma pogodan za promatranje zvijezda, druženje, ali i kampiranje. Zahvaljujući donatorima, izrađen je kameni krug koji još i više upotpunjuje ugođaj.

Ove je godine po prvi put otvoren natječaj za sudjelovanje na manifestaciji. Mogu se prijaviti svi zainteresirani solo izvođači ili bendovi iz cijelog svijeta koji sviraju tribal, alternativnu odnosno New Age glazbu, a do sada nemaju objavljen nosač zvuka koji je registriran za neku od diskografskih kuća. Pjesme moraju biti autorske, a sav zaprimljeni materijal ne vraća se pošiljateljima.

Natječaj je otvoren od trenutka objavljivanja, a svi zainteresirani za natječaj trebaju najkasnije do 28. veljače 2008. godine poslati CD sa najmanje tri skladbe i kratku autobiografiju, a nakon što peteročlani žiri odabere sedam izvođača, isti će biti pozvani za sudjelovanje na manifestaciji gdje će se, uz pomoć komisije, proglasiti najoriginalniji bend i dodijeliti novčana nagrada od 5.000,00 kn.

Prijave na natječaj šalju se na slijedeću adresu:
Turistička zajednica Općine Višnjan
Trg Slobode 1
52463 Višnjan

Za dodatne informacije možete se obratiti Uredu Turističke zajednice na br. tel: 052 449-142, fax br.: 052 449-504.