nagrada

Grand Prix Muzeju suvremene umjetnosti


vrijeme: 08.04.2008. - 08.04.2008.

Muzej suvremene umjetnosti osvojio je Grand Prix priznanje za promotivni kratkometražni film naslovljen 'Novi New Museum of Contemporary Art' autora Simona Bogojevića-Naratha i Studija Kenges, a čiju produkciju potpisuje Muzej suvremene umjetnosti.

Riječ je o Grand Prix priznanju koje je dodjeljuje AVICOM, Međunarodno vijeće za audiovizualne medije, novu sliku i zvučne tehnologije, a koje je sastavni dio ICOM-a, Međunarodnog savjeta muzeja, na godišnjem Međunarodnom festivalu multimedije posvećene kulturnoj baštini.

Šesterominutni film uz pomoć kompjutorske animacije, koristeći se djelima iz muzejskih zbirki te dokumentarnim i arhivskim materijalima Muzeja kao i snimkama odnosno simulacijama izgleda novog MSU-a, na vizualno atraktivan i dinamičan način prikazuje aktivnosti Muzeja suvremene umjetnosti od osnutaka, preko najpoznatijih izložbenih projekata, do izgradnje i nove muzejske zgrade arhitekta Igora Franića.

Ovo je već druga nagrada AVICOM-a dodijeljena MSU-u. Riječ je o nagradi za CD-ROM 'Exat 51 & New Tendencies' na AVICOM-ovom Festivalu 2002. godine.

Grand prix priznanje MSU-u i Simonu Bogojeviću – Narathu dodijelit će se na svečanosti Savjetodavnog odbora ICOM-a, u Parizu, 2. lipnja, 2008. godine.