izložba

Davor Antolić – Antas: 'Last Days Of Disco'


vrijeme: 31.01.2008. - 17.02.2008.19 h
mjesto: Zagreb, Dom hrvatskih likovnih umjetnika, Galerija Bačva, Trg žrtava fašizma bb

Otvorenje izložbe Davora Antolića – Antasa 'Last Days Of Disco' održat će se u četvrtak, 31. siječnja, u 19 sati, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, Galerija Bačva. Izložba ostaje otvorena do 17. veljače.

Davor Antolić - Antas je likovni umjetnik, rođen u Zagrebu 1965. Studirao je kiparstvo na Likovnoj akademiji u Zagrebu od 1984. do 1992. Izlagao je na nizu izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu. Njegov likovni rad obilježen je upotrebom neonske svjetlosti i interesom za arhitekturu i prostor. Jedan je od najaktivnijih scenografa u Hrvatskoj. Stalno surađuje s više televizijskih kuća, brojnim kazalištima i nizom korporacija i tvrtki koje djeluju u Hrvatskoj. Tijekom 90-ih godina je na području scenografije i uređenja interijera redovito surađivao sa Svenom Stilinovićem.

Last Days Of Disco

Veliki, cilindrični objekt, postavljen je u sredinu prostorije. U objekt se može ući, bolje rečeno, kroz njega se može proći.

Široki kružni ulaz u koji prosječno veliki čovjek može komotno ući, dalje nas vodi prema središtu objekta i dalje prema izlazu, cijelom se svojom dužinom sužava i snižava pa čini izlaz iz objekta prilično tijesnim i neudobnim.

Objekt je napravljen od prozirnog pleksiglasa i ne ostavlja dojam zaštite ili sigurnosti, premda je, zbog sigurnosti posjetitelja čak i ograđen i osiguran od eventualnih nezgoda.

Kao i većina Antolićevih radova, sam objekt je zapravo svojevrsna arhitektonsko-scenska konstrukcija koja nosi neonsku rasvjetu…(iz teksta u katalogu izložbe, Janka Vukmir, Institut za suvremenu umjetnost, Zagreb)

Radno vrijeme galerije: ponedjeljak - petak 11 - 19 sati, subota/nedjelja 10 - 14 sati.

Iz kataloga izložbe (word dokument, 30,208 kb)