x ostalo

Otvorenje Romske knjižne police u Koprivnici


vrijeme: 16.05.2007. - 16.05.2007.18,30 h
mjesto: Koprivnica, Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović', Zrinski trg 6

Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, a u suradnji s Udrugom 'Romski putevi – Romane droma', u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel na drugom katu) održat će se u srijedu, 16. svibnja, u 18,30 sati, svečanost otvorenja Romske knjižne police uz prigodni program pod nazivom 'Nek se čuje romska riječ – Ašunen o Romano lafi' .

U programu će sudjelovati Nikola Mak, zastupnik nacionalnih manjina u Hrvatskome saboru, Zvonimir Mršić, gradonačelnik Grada Koprivnice, Adaleta e Dinasi, predsjednica Udruge Romski putevi – Romane droma, dr. Alemko Gluhak, lingvist, Ana Trstenjak, dipl. pravnica, Sabina Muratović, učenica srednje škole iz Nove Gradiške te učenici OŠ 'Antun Nemčić Gostovinski' Koprivnica.

Romska polica nalazit će se na Odjelu za odrasle. Sadržavat će 120 knjiga za djecu i odrasle i to književna djela, te knjige koje s različitih stručnih aspekata govore o problematici Roma. Pisane su na nekoliko stranih i na romskom jeziku.

Budući da je vrlo malo knjiga objavljeno na romskom jeziku, ova knjižna zbirka dragocjen je doprinos promociji kulturnog identiteta Roma, ali i senzibilizaciji lokalne sredine i društva općenito na potrebu njegovanja kulturne raznolikosti.

Priredba se organizira povodom 21. svibnja, Dana kulturne raznolikosti, a otvorena je za sve građane.