nagrada

Stanka Gjurić - dobitnica nagrade 'Zvonimir Golob'


vrijeme: 06.05.2007. - 06.05.2007.

Pjesnikinja Stanka Gjurić dobitnica je nagrade 'Zvonimir Golob' za 2007. godinu za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu, priopćila je Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke (UBIUDR). Nagrada joj je pripala za pjesmu 'U mom snu'.

Na natječaj, koji petu godinu organizira UBIUDR radove su poslala 942 autora iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Austrije, Kanade, Njemačke i Australije. Pristiglo je oko 2700 pjesama.

Stanki Gjurić nagrada će biti svečano uručena 1. lipnja, na desetu obljetnicu smrti Zvonimira Goloba, hrvatskog pjesnika, prevoditelja i antologičara (rođen u Koprivnici 1927. a umro u Zagrebu 1997.), u Osnovnoj školi "Antun Nemčić Gostovinski" u Koprivnici, koju je pohađao Golob.

Stanka Gjurić je rođena Čakovčanka, a niz godina živi i stvara u Zagrebu. Do sada je objavila osam knjiga te poeziju na audio kaseti.

U obrazloženju za dodjelu nagrade predsjednik Prosudbenog suda Zlatko Tomičić je naglasio kako je Stanka Gjurić pokazala veliko pjesničko umijeće, te da je njezina poezija hermetička i da treba tražiti odgovor na njezinu enigmu.

Nagradu "Zvonimir Golob" dosad su dobili Enes Kišević, Željko Krznarić, Zlatko Tomičić i Duško Gruborović. (Hina)