predavanje, tribina

Boris Veličan: 'Putovanje pješice od Petrograda do Pariza'


vrijeme: 19.12.2006. - 19.12.2006.18,30 h
mjesto: Zagreb, Dvorana Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4

Salon Matice hrvatske poziva na predavanje Borisa Veličana 'Putovanje pješice od Petrograda do Pariza – o predrasudama, vjerskom ekumenizmu i jednoj šarenoj kravi' u utorak, 19. prosinca, u 18,30 sati, u Dvorani Matice hrvatske u Zagrebu.

Boris Veličan rođen je u Njemačkoj 1977. Od 1981. živi u Zagrebu. Nakon završene Nadbiskupske klasične gimnazije upisuje studij latinskog i povijesti. Prije sedam godina odlazi na prvu ekspediciju u Južnu Ameriku. Od tada do danas putovao je Svilenom cestom u Kinu, preko Sibira u Japan, Balkanom, pješačio, pisao, promatrao… Danas, nakon završena studija produkcije na Akademiji dramske umjetnosti, radi kao producent u Jadran filmu i planira svoje sljedeće veliko putovanje.

'Putovanje pješice od Petrograda do Pariza' predavanje je koje ne govori o arhitekturi, krajolicima ili o povijesti zemalja koje je Boris propješačio. Iz ovog predavanja nećete saznati kakve su cijene na Baltiku. Sve što ćete saznati jest kakvi su ljudi u Rusiji, Estoniji, Latviji, Litvi, Njemačkoj, Belgiji i Francuskoj i koliko se to razlikuje od uvriježenih predrasuda…

Voditelj Salona Matice hrvatske je Marinko Mišković.