predstava

Mjuzikl 'Ljepotica i zvijer' u listopadu u 'Trešnji'


vrijeme: 08.10.2006. - 08.10.2006.19 h
mjesto: Zagreb, GK Trešnja, Moščenićka 1

Gradsko kazalište 'Trešnja' najavljuje svečanu premijeru mjuzikla 'Ljepotica i zvijer' u nedjelju, 8. listopada, u 19 sati.

Mjuzikl Alana Menkena, Linde Woolverton, Howarda Ashmana i Tima Ricea na daske Gradskog kazališta Trešnja postavili su u tri mjeseca redateljica Dora Ruždjak Podolski, dirigent Dinko Appelt, koreograf Igor Barberić, scenografkinja Slavica Radović i kostimografkinja Barbara Bourek.

'Ljepotica i zvijer' scenska je adaptacija istoimenog Disneyevog animiranog filma, tek neznatno tekstovno izmijenjena i proširena s dva songa. Posebnu vrijednost predstavi daje glazba i neki nezaboravni songovi, poput 'Budi gost' i 'Ljepotica i zvijer'.

Mjuzikl 'Ljepotica i Zvijer', iako još na repertoaru, već nosi epitet legendaran. To je šesti najdulje izvođen mjuzikl u povijesti Broadwaya. Taj scenski spektakl oduševljavao je publiku rušeći rekorde posjećenosti u New Yorku, Londonu, Los Angelesu, Torontu, Sydneyu, Tokiju, Madridu, Sao Paulu... Godine 1994. predstava je bila nominirana u devet kategorija za prestižnu nagradu Tony. Ove godine mjuzikl će proslaviti 12. godinu igranja i 5 000. izvedbu. Više od 20.000.000 ljudi u cijelom svijetu gledalo je taj izniman kazališni događaj.

Hrvatsku praizvedbu u 'Trešnji' pripremili su afirmirani autori: redateljica Dora Ruždjak Podolski, glazbeni producent Dinko Appelt i koreograf Igor Barbarić. Ansambl predstave sastavljen je od 23-oje glumaca koji pjevaju uživo u pratnji 11-eročlanog orkestra pod dirigentskom palicom Dinka Appelta. U ulozi Belle predstavit će se gošće 'Trešnje' Renata Sabljak ili Vanda Vinter, a partner će im biti Živko Anočić, novi stalni član ansambla, u ulozi Zvijeri. Za mjuzikl ‘Ljepotica i zvijer’ vrlo je važna likovnost predstave. Stoga dvosatnu scensku čaroliju čini i 70 raskošnih kostima Barbare Bourek i atraktivna scenografija Slavice Radović.