x ostalo

'Inteligentna obala, nove turističke strategije, nove teritorijalne strukture'


vrijeme: 18.07.2006. - 18.07.2006.
mjesto: Španjolska
organizator: Fundació Politécnica of Catalonia (FPC -UPC)

Fundació Politécnica of Catalonia poziva na sudjelovanje u MA programu 'Inteligentna obala, nove turističke strategije, nove teritorijalne strukture'('Intelligent Coast, new tourist strategies, new territorial structures'), koji počinje u listopadu 2006. godine.

Program baštini španjolska i katalonska iskustva u razvoju obale i turističkih tehnologija. Istražuje nove obalne urbane modele koji se baziraju na znanjima iz područja ekonomije, arhitekture, urbanizma, graditeljstva, urbane geografije, sociologije i prava, s ciljem interveniranja u španjolsku i mediteransku obalu, ali i njihovog čuvanja.

MA uključuje tri faze. Prvo je analiza fenomena baziranih na digitalnim sustavima (Geografski Informacijski Sustav - GIS). Zatim analiza slučaja na Mediteranu i na konkurentskim regijama kao na primjer Karipsko more i azijski Pacifik. Treća faza završava s realizacijom projekta na španjolskoj obali, s posebnim naglaskom na one čimbenike koji uistinu donose odluke, te na suradnju javnog i privatnog sektora.

 

Program studija (word dokument, 97,792 kb)

Opširnije (pdf dokument, 533,721 kb)