predstava

Online kazalište u Imotskom: 'Hasanaginica'


vrijeme: 14.06.2021. 20 h

U ponedjeljak, 14. lipnja, od 20 sati, putem interneta će se uživo prenositi predstava 'Hasanaginica' koju izvode samostalni umjetnik Ivan Baranović, u ulozi glavnog glumca i redatelja, i trinaest glumaca amatera. Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske je putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja podržalo program 'Online kazalište u Imotskom' koji je nastao suradnjom kazališne skupine 'Ritam igre' i Pučkog otvorenog učilišta Imotski.

Poveznica za prijenos bit će dostupna na Facebook stranicama Kazališne družine 'Ritam igre', Pučkog otvorenog učilišta Imotski i Radio Imotskoga te na web stranicama Pučkog otvorenog učilišta Imotski i Radio Imotskoga.
 
Samostalni umjetnik Ivan Baranović, u ulozi glavnog glumca i redatelja, i trinaest imotskih glumaca amatera, izvode dramsku predstavu 'Hasanaginica'.
 
'Hasanaginica' je hrvatska usmena balada nastala između 1646. i  1649. godine u Imotskoj krajini  i prenosila se s koljena na koljeno u usmenom obliku, dok  ju 1774. godine nije zapisao talijanski putopisac i etnograf Alberto Fortis. Prvi put objavljena je u njegovoj knjizi “Put po Dalmaciji”.
 
Predstava je premijerno izvedena 4. srpnja 2020. u sklopu manifestacije “Imotska sila”.
 
Kazališna družina “Ritam igre” - Početna | Facebook
 
Pučko otvoreno učilište Imotski | (pou-imotski.hr)
 
Pučko Otvoreno Učilište Imotski - Početna | Facebook
 
Radio Imotski – Najslušaniji lokalni radio u Hrvatskoj
 
Radio Imotski | Facebook


(R.P.B., 10.06.2021)