nagrada

Nagrada za najbolju glumačku interpretaciju na 1. Zagrebačkom festivalu monodrame


vrijeme: 07.06.2021.
mjesto: Zagreb

U ponedjeljak, 7. lipnja završio je 1. Zagrebački festival monodrame u organizaciji Teatra Gavran. Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje osvojio je mladi glumac Eugen Stjepan Višić za monodramu 'Ljubavno pismo ili ljubav koja se nije dogodila. Još.' u produkciji Akademije dramske umjetnosti.

O nagradi je odlučio tročlani žiri: Branka Cvitković, glumica, Dubravko Jelačić Bužimski, književnik i Vesna Muhoberac, profesorica, a nagradu su mu uručile ravnateljica festivala Maja Šegota i predsjednica žirija, profesorica Vesna Muhoberac.
 
Tročlani selektorski team kojeg su činile Dina Vukelić, dramaturginja, Andrea Divić, književna kritičarka, te Maja Šegota, ravnateljica festivala, od ukupno 29 zaprimljenih prijava odabrale su 6 monodrama u natjecateljski program, a pokazalo se da je u ovim teškim epidemiološkim vremenima monodrama glumcima postala iznimno važnim glumačkim izazovom.
 
Nakon dodjele nagrade Boris Svrtan je izveo kultnu monodramu "Moj Slučaj" prema tekstovima Vlade Gotovca koju je publika primila s oduševljenjem.
 

(R.P.B., 10.06.2021)

Tagovi: nagrada, gluma