natječaj

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2022. godini


prijava: 10.09.2021.

Objavljivanjem Javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2022. godini, programima Godine čitanja Ministarstvo kulture i medija nastavlja poticati kulturu čitanja među građanima svih dobi te široku dostupnost kulturnim i umjetničkim sadržajima vezanim uz književnost.

Već dugi niz godina Ministarstvo dodjeljuje financijske potpore autorima za poticanje književnoga stvaralaštva za književno-umjetnički rad i prijevode na hrvatski jezik djela koja predstavljaju opća kulturna dostignuća.
 
U Godini čitanja želimo dodatno osigurati veću vidljivost knjige i književnosti, a promoviranjem književnog stvaralaštva, poticanjem autora da se upuste u neizvjesnu avanturu pisanja, osiguravamo budućnost hrvatske književnosti i kulture.
 
Slučajnost je htjela da upravo kada je ovaj poziv pripremljen, na današnji dan prije 225 godina rođen autor stihova hrvatske himne Antun Mihanović, što nas podsjeća da poticanjem suvremenog književnog stvaralaštva čuvamo i jačamo hrvatsku kulturu, jezik i nacionalni identitet.
 
>>> Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva
 

(R.P.B., 10.06.2021)