radionica, kolonija

Uz otvorene masterclassove: Počinje četvrto izdanje programa CIRCLE


vrijeme: 08.06.2021. - 25.06.2021.

Međunarodni program namijenjen redateljicama i producenticama dokumentarnih filmova CIRCLE Women Doc Accelerator kreće u svoje četvrto izdanje. Prvi od tri modula održava se online, od 8. do 25. lipnja, a jedna od mentorica u programu je i hrvatska producentica Vanja Jambrović. Osim odabranih sudionica i filmskih stručnjaka, u CIRCLE-ovim masterclassovima može sudjelovati i zainteresirana javnost.

Trening program namijenjen redateljicama i producenticama dokumentarnih filmova, CIRCLE Women Doc Accelerator, ovog tjedna kreće u svoje četvrto izdanje. 

U programu sudjeluje 12 filmašica iz cijeloga svijeta koje su pažljivo odabrane između više od 70 prijava iz 45 zemalja. Prvobitno planiran za održavanje u Srbiji i Hrvatskoj, Modul 1 počinje virtualno i traje do 25. lipnja.
  • MODUL 01: 8 - 25. lipanj 2021, Srbija / Hrvatska (Online)
  • MODUL 02: 23 - 27. rujan 2021, Crna Gora (Tivat)
  • MODUL 03: siječanj 2022, Italija (When East Meets West, Trst)
Za odabrane sudionice program daje priliku za rad s vodećim ekspertima i uspješnim profesionalcima s ciljem unaprjeđivanja projekata, profesionalnih vještina, kreiranja produkcijskih strategija i prezentacije projekata široj publici. Jednako tako fokus je stavljen na izgradnju održivih poslovnih modela i povezivanje s globalnom profesionalnom zajednicom.

Popis polaznica i više detalja možete pronaći na ovoj poveznici.

Mentori koji će raditi sa sudionicama tijekom Modula 1 istaknuti su stručnjakinje: producentica i scenaristica Paula Vaccaro (Velika Britanija), redateljica i producentica Diana El Jeiroudi (Sirija/Nemačka), specijalistica za filmski marketing Joanna Solecka (Poljska), montažerka i scenaristica Yael Bitton (Francuska, Švicarska), redateljica Salomé Jashi (Gruzija), redateljica i psihologinja Rebecca Day (Velika Britanija), producentica i scenaristica Bianca Oana (Rumunjska) i producentica Vanja Jambrović (Hrvatska). 

Otvoreni masterclass programi

Zahvaljujući partnerstvu s Uredima potprograma MEDIA Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore, masterclass programi i ekskluzivni razgovori sa CIRCLE stručnjakinjama su otvoreni za sve filmske profesionalce i zainteresiranu publiku. Uspješne filmske radnice i stručnjakinje podijelit će svoje iskustvo kreativnog procesa filmskog stvaralaštva i rada na dokumentarnom filmu.

Svoje mjesto na dva preostala masterclassa možete rezervirati OVDJE.

15. lipanj 2021, 14.30 h - "Jedinstvenost naših filmova"
  • Diana El Jeiroudi (filmska autorica i scenaristica, Sirija / Njemačka)
22. lipanj 2021, 14.30 h - "Dekonstrukcija procesa montaže"
  • Yael Bitton (montažerka i scenaristica, Francuska / Švicarska)
Svi masterclass programi se održavaju na engleskom jeziku. Za dodatne informacije, obratite se na info@doccircle.me. Više o programu potražite na www.doccircle.me i na Facebook stranici.

CIRCLE 2021 organizira produkcijska kuća Wake Up Films, u partnerstvu s: RE-ACT, Ministarstvom kulture i informiranja Republike Srbije, Gradom Novim Sadom, Filmskim Centrom Crne Gore, Hrvatskim audiovizualnim centrom, When East Meets West, Cannes Docs - Marché du Film, Documentary Association of Europe, CED - MEDIA Office Hrvatske, CED - MEDIA Office Srbije, CED - MEDIA Office Slovenije, CED - MEDIA Office Crne Gore, EWA Network, Syndicado, Cineuropa, Sekvenca produkcijom i Cut Up produkcijom.
 

(R.P.B., 10.06.2021)