projekcija

Autorska filmska Runda Petre Zlonoge


vrijeme: 11.06.2021.
mjesto: Osijek

Autorska večer Filmske Runde održat će se u petak, 11. lipnja, u Kulturnom centru Osijek (krovna terasa), s početkom u 21 sat. Gošća autorske večeri je nagrađivana redateljica i maštovita animatorica Petra Zlonoga. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Petra Zlonoga je diplomirala grafički dizajn na Studiju dizajna i Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. radi samostalno kao grafička dizajnerica, ilustratorica i animatorica. Kontinuirano osmišljava bezbroj mogućih zapleta i filmskih izazova, kako kroz svoje autentične filmove, tako i kroz razne filmske edukacije, ilustracije i dizajn.
 
Autorska RUNDA dio je godišnjeg programa Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkog filma u Osijeku. Na autorskim večerima do sada su gosti bili redatelji Nebojša Slijepćević, Igor Bezinović, Jelena Oroz, Sunčica Ana Veldić i Tomislav Šoban.
 
"Cilj nam je ugostiti zanimljive mlade filmske autore te kroz projekciju filmova i razgovor potaknuti dijalog o filmskom stvaranju, upoznati se s njihovim radom i pratiti ih u budućnosti. Petrini su filmovi različitih dužina, namjena i trajanja, od komercijalnih do autorskih, pa ćemo razgovarati o mogućnostima i izazovima s kojima se susreće autor(ica) u filmskom svijetu. Posebno nam je važno prodiskutirati viđeno s publikom, čuti komentare i pitanja, raspiriti znatiželju, naučiti ponešto o filmskom zanatu," ističe Dalija Dozet iz organizacije.
 
Filmovi na rasporedu:  
 
Lisica (1'50"), Gregor (2'31"), Daniil Ivanoviču, oženi me (3'47"), Daniil Ivanoviču, slobodan si (6'08"), Dota (4'32"), Glad (6'09''), Jedan od mnogih (6'), Animafest (00'40'') + video iznenađenja.
 
Autorska RUNDA organizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade ”Kultura nova”, grada Osijeka i Osječko –baranjske županije.
 
Ulaz je besplatan za sve posjetitelje uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 09.06.2021)