festival

Glumački festival u Krapini počinje 18. lipnja


vrijeme: 18.06.2021. - 04.07.2021.

Glumački festival u Krapini i po Zagorju održat će se od 18. lipnja do 4. srpnja u tridesetak gradova i mjesta Hrvatskog zagorja i publici ponuditi 32 predstave, najavljeno je u utorak u Krapini.

Festival u Festivalskoj dvorani u Krapini otvara komedija Roberta Krajinovića "Šund naš svagdašnji", u produkciji Adam scene iz Zagreba, a osim predstava, gledatelje tijekom festivala očekuju koncerti, književne večeri te brojni drugi sadržaji.
 
Festival se prvi put održava u ljetnom terminu, u sklopu manifestacije Ljeto u Krapini 2021, a organizator je Kulturna udruga GFUK, dok su suorganizatori Pučko otvoreno učilište i Turistička zajednica grada Krapine. Osim u Krapinsko-zagorskoj županiji, predstave će se igrati i u dijelu Varaždinske te Zagrebačke županije, ali i izvan granica Hrvatske.
 
"Posebno mi je drago da unutar festivala nastavljamo suradnju s Hrvatskim kulturnim društvom iz Gradišća i ove godine, drugu godinu zaredom, imamo čak dva gostovanja", rekao je Adam Končić, predsjednik udruge GFUK, zahvalivši Ministarstvu kulture i medija koje je, kazao je, imalo sluha i podržalo gostovanje u Gradišću.
 
Končić je rekao i kako će ove godine po prvi put gostovati u Zaprešiću te u općini Gornja Stubica, a ostvarena je i suradnja s Muzejima hrvatskoga zagorja u kojima će biti igrane neke od predstava.
 
Glumački festival u Krapini i po Zagorju podržavaju Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina. Župan Željko Kolar istaknuo je da je velika zainteresiranost jedinica lokalne samouprave dokaz da je igranje predstava u brojnim gradovima i mjestima sjajan potez, dok je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović naglasio da mu je drago što je GFUK postao prepoznatljiv ne samo u mikro okruženju, nego i puno šire. (Hina)

(R.P.B., 09.06.2021)

Tagovi: gfuk