obavijest

Staša Čimbur: 'All you need is a hat!'


vrijeme: 26.05.2021.

U svibnju je na 39. Art ćakuli gostovala umjetnica Staša Čimbur koja je tom prigodom premijerno prikazala svoj video projekt o šeširu 'All you need is a hat!' posvećen tradicijskim obrtima klobučarstva i kitničarstva.

Poveznica: https://www.youtube.com/watch?v=Cl0J0Mt-akQ
 
Film je sastavljen od nekoliko segmenata. Snimljeni materijal otvorenja i postava samostalne izložbe o šeširima i asamblažima iz MUO (studeni 2019. - veljača 2020.)
 
Montiran je s fotografskim materijalom (fotografi Željko Koprolčec, Andrija Zelmanović) te premijernim dinamičnim kadrovima prostora u kojem sve nastaje – atelieru, s idejom da se prikaže intimno polazište s bogatstvom materijala, tekstura, alata, pribora i kalupa koji tvore stvaralački prostor.
 

Ostale poveznice / digitalna prilagodba projekta:

https://www.youtube.com/watch?v=-A7kTtuYRFw&t=3s - verzija 1 - reportažni prikaz otvorenja i atmosfere koja nas uvodi u postavu izložbe u MUO - šeširi i asamblaži i treći segment, umjetničin atelier kao polazište
 
https://www.youtube.com/watch?v=4BPD_qNjJN4&t=1s  - verzija 2 - prikaz postava - šeširi i asamblaži te umjetničin atelier kao polazište
 
https://www.youtube.com/watch?v=wBjdQy6Hbyo&t=9s  - verzija 3 - prikaz postava izložbe MUO - šeširi i asamblaži
 

Projekt Staše Čimbur, kao i program Art ćakula, podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

(R.P.B., 09.06.2021)