natječaj

Otvorene prijave za 30. Dane hrvatskog filma


prijava: 30.06.2021.

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 30. izdanje festivala koje će se održati od 12. do 16. rujna 2021. godine u zagrebačkom kinu 'Tuškanac'.

Prijavnica – 30. DHF


Dani hrvatskoga filma održavaju se ove godine trideseti puta, kao 'nacionalna kulturna manifestacija kojoj je svrha predstaviti, promicati i vrednovati u ravnopravnom natjecanju godišnju produkciju kratkometražnog i srednjemetražnog (igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog) filma, kao i dugometražnu produkciju svih navedenih kategorija, osim igranog filma. Svrha Festivala je također pružiti uvid u nacionalnu baštinu i komparativan uvid u suvremena kretanja u regionalnim kinematografijama u kojima participiraju domaći autori i producenti'.

Prijave filmova za natjecateljski program započinju 1. lipnja i traju do 30. lipnja 2021., a otvorene su u kategorijama:
1. Kratkometražni i srednjemetražni igrani film
2. Dokumentarni film 
3. Animirani film 
4. Eksperimentalni film
5. Namjenski film (uključuje i glazbeni spot)

U obzir za selekciju ulaze svi filmovi hrvatskih autora i/ili producenata koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani.

Filmovi odabrani za službeni natjecateljski program kandidati su za službene nagrade stručnoga žirija (Grand prix za najbolji film, režija, scenarij, kamera, montaža, glazba glumačko ostvarenje i manjinska produkcija), za tradicionalne nagrade 'Jelena Rajković', koju dodjeljuje Društvo hrvatskih filmskih redatelja najboljem autoru do 30 godina starosti, i Zlatna uljanica tjednika Glas koncila, za promicanje etičkih vrijednosti na filmu. 

Popunjenu prijavnicu (koja se nalazi s desne strane teksta) potrebno je poslati na adresu dhf.prijavnice@hfs.hr

Uz prijavnicu priložiti:
‒ životopis autora
‒ fotografiju autora i dvije fotografije iz filma 

Rezultati selekcije bit će objavljeni 1. kolovoza 2021. godine, a sve ostale detalje potražite na njihovoj službenoj stranici

Izvor: HAVC

(R.P.B., 02.06.2021)

Tagovi: natječaj, dhf