najave

Verbalno o neverbalnom: Žak Valenta


vrijeme: 02.06.2021. 12 h

U trećem razgovoru u sklopu programa 'Jezik bez jezika', poslušajte razgovor sa Žakom Valentom, pod nazivom 'Verbalno o neverbalnom'. Video će biti dostupan od 2. lipnja, u 12 sati, na YouTube-u.

Razgovor vodi: Nikolina Majdak
 
Program 'Jezik bez jezika' sastoji se od nekoliko programskih jedinica koje s različitih strana prilaze neverbalnom umjetničkom izražavanju i tematiziraju ga kroz više različitih formi. Jedna od njih je i "Verbalno o neverbalnom" - niz online razgovora sa stručnjacima i umjetnicima o neverbalnoj izvedbenoj tehnici i poetici, pri čemu će umjetnici koji u razgovoru sudjeluju imati priliku govoriti o svom radu, specifičnostima ovog tipa izvedbenosti, kao i svojim istraživanjima, iskustvima i zaključcima vezanim uz temu.
 
Objavljeni sadržaji:
 
1. Prvi razgovor o neverbalnom kazalištu u sklopu programa "Jezik bez jezika" , Gošća: Iva Peter
https://www.youtube.com/watch?v=-ZR0JwhWG0s
 
2. Prva izvedba u javnom prostoru u sklopu programa "Jezik bez jezika" : "Zima" - izvedbena izložna instalacija
https://www.youtube.com/watch?v=6STo5fO2jBk
 
3. Drugi razgovor o neverbalnom kazalištu u sklopu programa "Jezik bez jezika"  Gost: Dražen Šivak
https://www.youtube.com/watch?v=8Tx3DGAWBJg
 
Program se odvija u partnerstvu s Umjetničkom organizacijom kazališnom družinom Cirk Pozor, uz angažiranje nekoliko umjetnika za suradnju na dijelovima programa, a podržava ga Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.
 

(R.P.B., 01.06.2021)