djeca, mladi

Bacači Sjenki uz 'Ruksak (pun) kulture' ponovno vode srednjoškolce na putovanje kroz film


vrijeme: 02.06.2021.
mjesto: Vis

Bacači Sjenki u sklopu projekta 'Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi' 2. lipnja održavaju novu tematsku radionicu 'Nepomični pokret – putovanje kroz film' u srednjoj školi Antun Matijašević Karamaneo u Visu.

Radionica "Nepomični pokret – putovanje kroz film" nastala je iz istraživanja i čuđenja nad svim onim što nam omogućava da gledamo filmove: ljudska fiziologija, fizika, nevjerojatni tehnički razvoj zadnjih 126 godina, ali i ljudska potreba da bilježi i pripovijeda o stvarnosti oko sebe. Radionica uvodi učenike u svijet filma kroz puno primjera, praktičnog rada, te individualni i interaktivni pristup.
 
Tijekom lipnja će se održati još jedna radionica u Malom Lošinju u srednjoj školi Ambroza Haračića, a u svibnju se održala radionica u srednjoj školi Bartola Kašića, Grubišno polje. 
 
Umjetničko-edukativni projekt Ruksak (pun) kulture namijenjen je učenicima od 6-18 godina, koji omogućava usvajanje i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima. Program zajednički provode Ministarstvo kulture i medija te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
 
Potpora programu i Bacačima Sjenki: Ministarstvo kulture i medija, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova
 
Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana i hvaljena međunarodna umjetnička i proizvodna platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti, koja uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, film, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.
 

 

(R.P.B., 01.06.2021)