natječaj

68. Pula: Nova koncepcija programa Filmovi u nastanku – otvorene prijave


prijava: 15.06.2021.
mjesto: Pula

Pozivaju se predstavnici filmske industrije da projekte u fazi postprodukcije prijave u industrijski program 68. Pulskog filmskog festivala – 'Filmovi u nastanku'. Prijave su do 15. lipnja u ponoć otvorene za sve projekte unutar kategorije Hrvatskog filma i Manjinske hrvatske koprodukcije Međunarodnog programa.

Program je, naspram prethodnih godina, izmijenjen i dopunjen na način da projekt predstavlja redatelj, producent ili koproducent filma na engleskom jeziku, i to u prvom redu delegatima međunarodnih filmskih festivala, prodajnim agentima i distributerima. Za predstavljanje projekta, predstavnici imaju na raspolaganju 12 minuta tijekom kojih je poželjno, ali neobavezno, prikazati jedan ili više kratkih isječaka iz filma (ukupno trajanje do 5 minuta). 
 
Program je natjecateljskog karaktera a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud, sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana. Tako će se predstavnici filmske industrije, koji će svoje projekte predstaviti na 68. Pulskom filmskom festivalu, natjecati za značajne post produkcijske nagrade, u protuvrijednosti više od 110.000.00kn. 
 
Češki studio Sleepwalker iz Praga će jedan od projekata nagraditi s paketom post produkcijskih usluga u obradi zvuka u vrijednosti od 12.000 eura, dok će dugogodišnji partner festivala, slovenska post produkcijska kuća Teleking osigurati post-produkcijske usluge koje uključuje obradu slike i zvuke u vrijednosti od 3.000,00 eura. 

Obje nagrade dodjeljuje se glavnim producentima nagrađenih projekata te se mogu prenijeti i na sljedeći projekt, ali i ustupiti manjinskom koproducentu. 
 
Prijave se zaprimaju putem obrasca na mrežnoj stranici pulafilmfestival.hr i otvorene su za sve projekte iz kategorije Hrvatskog filma i Manjinskih hrvatskih koprodukcija Međunarodnog programa, a otvorene su do 15. lipnja u ponoć. Program će se održati 21. srpnja u Kinu Valli, zatvoren je za publiku i mogu mu prisustvovati samo akreditirani gosti festivala. 
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 27.05.2021)