natječaj, obavijest

i-Portunus Houses - novi poziv


prijava: 30.06.2021.

i-Portunus, pilot-projekt Europske komisije namijenjen mobilnosti umjetnika i kulturnih profesionalaca, krenuo je s posljednjom fazom provedbe pod nazivom i-Portunus Houses. Info session o Natječajima održat će se u srijedu, 26. svibnja, od 13 do 14 sati putem Zoom platforme.

Rok za registracija za info session je sutra, 25. svibnja 2021. na linku – https://bit.ly/3ff8hOx

i-Portunus Houses je pilot-poziv Europske komisije kojeg provodi partnerski konzorcij organizacija koje su i same bile pioniri europskih programa kulturne mobilnosti. Partnerski konzorcij koordinira European Cultural Fundation (Amsterdam), a uključuje MitOst (Berlin) kao glavno središte za provedbu mobilnosti i Zakladu Kultura Nova (Zagreb) kao središte za procjenu i analizu.
 
i-Portunus Houses fokusira se na domaćine naglašavajući njihovu vrijednost u pružanju učinkovitih rezidencija i radnog okruženja za kreativne pojedince. Poziv je otvoren za 41 državu koje sudjeluju u programu Kreativna Europa (što uključuje i UK) te nudi specifičnu podršku lokalnim domaćinima da se udruže s do 5 umjetnika i / ili kulturnih profesionalaca.
 
U okviru i-Porunus Houses pilot-poziva planirana su dva natječaja, a odobreni projektni prijedlozi moraju se realizirati u razdoblju :(Prvi natječaj) - od kraja kolovoza 2021. / (Drugi natječaj) - od početka prosinca 2021. do kraja svibnja 2022.
 
Prvi natječaj - round 1: petak, 21. svibnja - srijeda, 30. lipnja 2021. godine
Drugi natječaj - round 2: ponedjeljak, 23. kolovoza - nedjelja, 3 listopada 2021. godine
 
Opširnije: http://deskkultura.hr/hr/novosti/otvoren-novi-natjecaj-i-portunus-houses


(R.P.B., 24.05.2021)