natječaj

Raspisan natječaj za novi ciklus Nagrade Post scriptum


prijava: 20.07.2021.

Udruga za kreakciju Kultipraktik raspisala je natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za 2020./2021., jedine svjetske nagrade kojoj je svrha poticanje i popularizacija online književnosti.

Nagrada se dodjeljuje na KaLibar bestivalu u Varaždinu, a sastoji se od nastupa na bestivalu, te priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača (Jesenski i Turk) sa svim pripadajućim autorskim pravima.
 
Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Prijaviti se mogu autori osobno, može ih prijaviti treća osoba ili žiri nagrade, koji čine Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Lidija Deduš i Nikola Leskovar.
 
Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu. Nagrada Post scriptum jedina je takva svjetska nagrada, koja ovim ciklusom ulazi u svoju šestu godinu postojanja.
 
Prijave se primaju najkasnije do 20. srpnja 2021. a osim biografije autora, priložiti treba najmanje 40 Facebook postova svih žanrova objavljenih u razdoblju od 15. svibnja 2020. do 5. srpnja 2021., s navedenim datumima objave, na adresu: nagradapostscriptum@gmail.com.
 
U obzir za žiriranje dolaze isključivo i nigdje drugdje osim na Facebooku primarno objavljeni tekstovi.
 
Sve relevantne informacije o Nagradi bit će objavljivane na Facebook stranici Nagrade, gdje će žiri prvo objaviti popis autora/ica koji uđu u širi izbor za nagradu, a potom i imena do šest autora užeg izbora, čijih će se dio postova i objaviti. Dobitnik će biti proglašen/a prije održavanja KaLibar bestivala.
 
Žiri zadržava pravo da ne dodijeli Nagradu svake godine.
 
Nagradu organizira udruga Kultipraktik uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.
 
Dosadašnji dobitnici Nagrade Post scriptum su Hrvoje Marko Peruzović ("Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)", 2016.), Bojan Krištofić "Makroorganizmi", 2017.), Mladen Blažević ("Mogućnost povremenih oborina", 2018.), Lidija Deduš "Razglednice iz prašnjave republike" 2019.), i Senka Kapetanović (2020.). (Hina)

(R.P.B., 21.05.2021)