najave

Premijera radio predstave 'Soundtrack za film koji nije snimljen'


vrijeme: 21.05.2021. - 28.05.2021.
mjesto: Pula, Zagreb i Dubrovnik

Radio predstava 'Soundtrack za film koji nije snimljen', glazbeno–poetski projekt Nenada Marića i Nine Bajsić, premijerno će se izvesti krajem svibnja u Puli, Zagrebu i Dubrovniku.

Kako je najavljeno, publiku će kroz to putovanje provesti dvoje protagonista koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu te sklonost izražavanju u različitim medijima, Nenad Marić - Kralj Čačka) i Nina Bajsić.
 
Rad se sastoji od poetskih, proznih i glazbenih zapisa nastalih kao dijaloška razmjena tijekom zime i proljeća 2020./21. između zagrebačke pjesnikinje, kantautorice i dramaturginje Nine Bajsić i beogradskog pjesnika, kantautora i slikara Nenada Marića (Kralj Čačka).
 
"U maniri radiofonskog teatra, dramaturgija se ne zasniva samo na riječima i glazbi, već ju krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić", napominje se.
 
"Soundtrack za film koji nije snimljen" imat će pulsku premijeru 21. svibnja, zagrebačku u kinu Kinoteka 24. svibnja, a u Dubrovniku se očekuje 28. svibnja. (Hina)

(R.P.B., 10.05.2021)