izložba

Muzej grada Splita ugošćuje izložbu 'Rosso — il colore della passione'


vrijeme: 10.05.2021. - 13.06.2021.
mjesto: Muzej grada Splita

U ponedjeljak, 10. svibnja, u Muzeju grada Splita otvara se izložba povodom „Dana talijanskog dizajna 2021.“. Izložba pod nazivom „Crvena — boja strasti (tal.„Rosso — il colore della passione“) predstavit će kultne predmete talijanskog dizajna. Svi izlošci bit će crvene boje.

Obilježavanje Dana talijanskog dizajna je manifestacija koja se održava diljem svijeta s namjerom da širokoj publici približi talijanski dizajn i kulturu uopće.
Generalna tema ovogodišnjeg obilježavanja jest: „Dizajn i materijali: novi izazovi za održivo redefiniranje Made in Italy“.
U navedenom kontekstu, a unutar proslave blagdana Sv. Dujma i Dana grada Splita, postavit će se u Muzeju grada Splita, Papalićeva 1, izložba pod nazivom „Crvena — boja strasti“ (tal. „Rosso — il colore della passione“).
U ponedjeljak, 10. svibnja, u 17.30h, izložbu će otvoriti ravnateljica muzeja Branka Brekalo, talijanski veleposlanik Pierfrancesco Sacco, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i direktorica Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu Sandra di Carlo.
Izložba će ostati otvorena u periodu od 10. svibnja do 13. lipnja 2021. , uz besplatan ulaz za posjetitelje u muzejskoj galeriji Dioklecijan.
Izložbu organizira Ured Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu, (ICE — ITA — Agencija), uz potporu Veleposlanstva Italije u Republici Hrvatskoj te Generalnog konzulata Republike Italije u Rijeci.
Svoje prvo izdanje, ova je izložba doživjela u studenom prošle godine u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu, povodom obilježavanja Dana talijanskog dizajna 2020.
Izložba je ostvarena u suradnji sa Zagreb Design Weekom i Vespa klubom iz Splita, a može se posjetiti svaki radni dan od 9 do 20h, te vikendom od 10 do 14h. Ulaz je besplatan.

(D.H.F., 10.05.2021)