natječaj

Poziv na sudjelovanje u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 011 – izvedbe na otvorenom


prijava: 01.07.2021.
mjesto: Karlovac

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac poziva umjetnike na sudjelovanje u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 011, a posebice one koje zanima izvedbena umjetnost na specifičnoj lokaciji i rad u javnim prostorima. Poziv je otvoren do 1. srpnja 2021.!

Poziv je namijenjen samostalnim umjetnicima, neovisnim profesionalcima, umjetničkim organizacijama i udrugama, lokalnim autorima, koreografima, plesačima, pojedincima ili grupama koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta. Prijaviti se mogu prijedlozi izvedbe koja će nastati u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji s domaćim i/ili inozemnim partnerima na temu neispričanih priča karlovačkih parkova, potaknuta 350. obljetnicom uređenja prvog parka poznatom kao Vojna bašta i početkom parkovne kulture u Karlovcu. Jedna je od provodnih ideja Karlovac Dance Festivala tijekom svih festivalskih izdanja i promicanje ekološke svijesti i održivosti, na što festival upućuje brojnim predstavama koje prirodu uključuju u autorsko promišljanje ili izravno u izvedbu samu.
 
KDF podupire profesionalni pristup, inovativne i originalne ideje, nove plesne forme, nove koncepte. Festival nastoji poduprijeti nove i mlade karlovačke autore u radu i predstavljanju njihovih prvih plesnih izvedbi na specifičnoj lokaciji, u sklopu ljetne edicije KDF-a. #pleszaZvijezdu #pleszarijeke #pleszaparkove
 
Osim umjetnika ili grupa prijavljenih putem ovog poziva, organizatori zadržavaju pravo da pozovu umjetnike koje smatraju da će svojom idejom i izvedbom pridonijeti festivalskoj kvaliteti te se uklopiti u programske odrednice.
 
Molimo sve zainteresirane prijavitelje da svoje ideje pošalju na info@freedance.hr.
 
U prijavi elektroničkom poštom treba navesti: Prijava za program ljetne edicije KDF011, te poslati kratki životopis, kontakt, motivacijsko pismo, koncept i opis ideje rada koji se želi razviti, tehničke zahtjeve.
 
Free Dance osigurava lokacije i osnovne tehničke uvjete za izvedbe na otvorenom koje će se prijaviti prema ovom javnom pozivu, sukladno resursima kojima raspolaže udruga i u okvirima u kojima djeluje Karlovac Dance Festival.
 
Organizatori pokrivaju: mentorstvo (u dogovoru s umjetnikom), promidžbu, administriranje događanja, prostor za probe, adekvatno izabrane izvedbene lokacije, tehničke uvjete izvođenja te troškove produkcije neophodne za rad i izvedbu. Izvedba se honorira, a izabrat će se najviše tri prijedloga.
 
Napomena: Free Dance je u procesu izbora specifičnih izvedbenih lokacija te će izabranim sudionicima prema pristiglim konceptima predložiti lokacije za izvedbe. Otvoreni smo prema sugestijama i mogućim željama.
 
Izabrane koncepte izvedbi objavit će 10. srpnja 2021.

Datumi ljetne edicije KDF-a: 27. kolovoza – 5. rujna 2021.
 

(R.P.B., 07.05.2021)