natječaj, djeca, mladi

Natječaj za dječje literarne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica'


prijava: 01.10.2021.

Centar za kulturu Trešnjevka po četvrti put raspisuje natječaj za dječje književne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica', a natječaj traje do 1. listopada 2021.

Nakon tri godine, to jest, nakon iskustva iz tri Natječaja, pokazalo se da među djecom i mladima ima mnogo kreativnih koji se vrlo lijepo snalaze s riječima i koji su svojim radovima pokazali da su već na dobrom putu prema umjetnosti. Među pobjedničkim i pohvaljenim radovima bilo je prekrasnih uradaka koji svakako zaslužuju ne samo nagradu, već i objavu kroz bilo koji medij, kako bi ih čitalo što više ljudi. 

Natječaj traje pet mjeseci i namijenjen je djeci od osam do šesnaest godina. Radovi se svrstavaju u tri dobne kategorije, a najbolji imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade. Proteklih godina smo dobili radove iz inozemstva, kao i nekoliko radova na drugim jezicima, djece kojima hrvatski nije materinji jezik.

Svečanost proglašenja pobjednika i uručenje nagrada održat će se u dvorani Centra i okuplja velik broj djece, roditelja i nastavnika što cijelom natječaju daje svečani karakter.

Stručno povjerenstvo u sastavu:
Enes Kišević, pjesnik i glumac,
Ksenija Kušec, književnica,
Sonja Zubović, književnica
izabrat će najbolje radove i na svečanosti proglasiti pobjednike kao i pohvaljene autore. 
 
Nagrade su vrijedne ali i poticajne za daljnje čitanje i bavljenje književnošću – tablet čitači i knjige.

Prijaviti se možete na e-mail knjiganijehrana@gmail.com

Pravila natječaja možete pročitati OVDJE.
 

(R.P.B., 04.05.2021)

Tagovi: natječaj, cekate