izložba

Izložba o obnovi zgrade Hrvatskog doma Split


vrijeme: 05.05.2021.

Povodom dana Grada i proslave sv. Duje, u srijedu, 5. svibnja 2021. u 18 sati, u Hrvatskom domu Split, održat će se otvorenje Izložbe o obnovi zgrade Hrvatskog doma povodom prve sezone djelovanja koncertne dvorane.
 
Otvorenje izložbe planirano je zbog epidemioloških ograničenja samo uz pozivnice, a ubuduće izložba će biti dostupna svim posjetiteljima Hrvatskog doma Split prije, tijekom pauze i neposredno nakon koncerata.

Tom prigodom održat će se i gala koncert  u izvedbi  Valentine Fijačko Kobić i Domagoja Dorotića.
 
Grad Split inicirao je uređenje zgrade još 2005. godine sa željom da se, uz netom obnovljeno Kazalište lutaka u prizemlju, na prvom katu uredi koncertna dvorana s pratećim sadržajima na svim ostalim katovima. U obnovi Hrvatskog doma, koja je s prekidima trajala od 2006. do 2020., uspješnom sinergijom brojnih stručnjaka i izvođača radova pod pokroviteljstvom Grada Splita i Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatskom domu vraćen je nekadašnji sjaj.
 
Kao nova koncertna dvorana od početka prve sezone (21. siječnja 2021.) realizirali smo do sada 24 koncerta od 46 planiranih u prvoj sezoni. Posjetilo nas je 1.300 slušatelja u publici i 10.800 online posjetitelja. Koncerte podijeljene u razne cikluse (Zlatni ciklus, Baštinski ciklus, Ciklus suvremene i jazz glazbe, Splitski ciklus, Ciklus mladih za mlade) te posebne programe u suradnji s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Splitu te raznim splitskim organizacijama civilnog društva s područja kulture, samostalno smo prenosili i producirali putem naših komunikacijskih kanala, želeći i u ovim teškim vremenima za kulturu, raditi na razvoju publike i stvaranju kulturnih navika.
 
Otvorenje izložbe i koncert završni su događaji programa Glazbenog tjedna ususret Sudamji.

(D.H.F., 04.05.2021)