radionica, kolonija

Otvorene prijave na Školu medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić'


vrijeme: 18.08.2021. - 28.08.2021.
prijava: 15.06.2021.
mjesto: Varaždin

Otvorene su prijave na Školu medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić', koja će se ove godine održati u Varaždinu od 18. do 28. kolovoza. Prijave traju do 15. lipnja 2021., a zbog velikog interesa, broj polaznika je ograničen.

"Škola medijske kulture jedan je od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja kroz koji je u 20 godina prošlo više od 2500 polaznika", ističe se u najavi Hrvatskoga filmskog saveza (HFS).
 
U deset dana održat će se mnoga predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu.
 
"Takav raspored i pristup čine tu školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija", kažu iz HFS-a.
 
Za sudjelovanje se mogu prijaviti profesori, odgajatelji, studenti, kinoklubaši, članovi udruga i samostalni autori koji žele učiti o filmu, usvojiti potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s filmskim profesionalcima.
 
Mogu birati između seminarskih programa te prvoga i drugog seminarskog stupnja ili upisati neku od 14 radionica (igrani, dokumentarni, eksperimentalni ili animirani film, kamera i snimanje, montaža, fotografija, radioreportaža, scenarij, dramska pedagogija, postprodukcija zvuka, vizualni efekti, televizijska reportaža).
 
Detaljnije informacije mogu se pronaći na internetskoj stranici Škole medijske kulture smk.hfs.hr. (Hina)

(R.P.B., 04.05.2021)