festival

Animafest: U Natjecanju filmova za djecu 42 uratka


vrijeme: 07.06.2021. - 12.06.2021.

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb objavio je u utorak da su za konkurenciju filmova za djecu ovogodišnjeg Animafesta  odabrana 42 filma iz 22 zemlje.

Natjecanje filmova za djecu, središnji je dio bogatog Programa za djecu i mlade, koji je tradicionalno  jedan od publici najomiljenijih programa međunarodno proslavljenog zagrebačkog festivala.
 
Prema predselekciji Nine Kovačića, filmove je odabrala slovenska medijska psihologinja Martina Peštaj, urednica Dječjeg i omladinskog programa Radiotelevizije Slovenije, koja ih je razvrstala prema prilagođenosti četirima dobnim kategorijama.
 
Filmovi će se prikazivati u sekcijama prema dobi djeteta - od tri do šest godina, od sedam do 10 godina, od 11 do 14 godina te za starije od 15 godina.
 
Među odabranim filmovima iz cijelog svijeta našao se i jedan hrvatski - "Crni vuk, bijeli vuk" Ivane Guljašević, o dobrom i lošem vuku koji se bore za moć.
 
Ovogodišnje, 31. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 7. do 12. lipnja. (Hina)

(R.P.B., 04.05.2021)