izložba

Izložba 'Damar' Zorane Unković u Galeriji Karas


vrijeme: 04.05.2021. - 16.05.2021.
mjesto: Zagreb, Galerija Karas

Izložba "Damar" Zorane Unković, na kojoj autorica  mapira svoja unutarnja stanja i emocionalne naboje unutar pojma damar, otvara se u utorak u zagrebačkoj Galeriji Karas.

Po riječima Maje Flajsig, različiti rječnici i različite enciklopedije pojašnjavaju riječ damar, koja ponekad označava žilu, puls, snagu, a ponekad emociju, životnu energiju ili podzemni put vode od izvora na površinu zemlje.

"Iako su značenja mnogobrojna, kao da suštinski počivaju na istom temelju, kao da izranjaju iz istog izvora. Nevidljivi, ali sveprisutni entiteti koji neprestano kolaju ispod površine", ustvrdila je u predgovoru izložbe.

Flajsig kaže da, promatrajući njene radove, svjedočimo vrlo preciznom mapiranju unutarnjih stanja, emocionalnoj granulaciji kojom autorica uspijeva razlikovati spektar specifičnih osjećaja.

Zorana Unković rođena je 1988. godine u Splitu. Akademiju likovnih umjetnosti završila je 2014. godine, pod mentorstvom profesora Matka Vekića. "Damar" joj je treća samostalna izložba u sklopu istog serijala u kojem, ističe se u najavi, najuspješnije do sada obuhvaća većinu svojih ličnosti i interesa pod isti nazivnik.

Izložba će biti otvorena uz poštivanje epidemioloških mjera, a može se razgledati do 16. svibnja. (Hina)

(D.H.F., 04.05.2021)