predstavljanje

Kreativne sinergije: razmjena iskustva i dobrih praksi u susjedstvu


vrijeme: 14.05.2021. 11 h

Desk Kreativne Europe - ured Kultura Hrvatska vas poziva da se pridružite Kreativnim sinergijama 14. svibnja, s početkom u 11 sati, kako biste saznali koji su najvažniji savjeti i trikovi koje su predložile kulturne organizacije s iskustvom u prekograničnoj kulturnoj suradnji.

Deskovi Hrvatske Slovenije, Austrije i Mađarske udružili su snage kako bi potaknuli prekograničnu suradnju i umrežavanje kulturnih dionika, kao i sudjelovanje u novoj generaciji EU programa Kreativna Europa 2021. – 2027.- godine. U prvom dijelu događanja predstavnici Deskova predstavit će rezultate programa Kreativna Europa 2014.–2020., a potom će uspješni korisnici podijelit svoja iskustva i dobre prakse, fokusirajući se na različite aspekte međunarodne suradnje u okviru Kreativne Europe:
 
  • Kako izgraditi održivo partnerstvo?
  • Kako uspostaviti i razviti odnose s publikom?
  • Kako su zelene prakse dio projektnih aktivnosti?
  • Kako osigurati sufinanciranje međunarodnog projekta iz drugih izvora?
  • Kako iskoristiti blagodati koje omogućuje digitalni pomak?
  • Kako je COVID izazvao međunarodnu kulturnu suradnju?
 
Online registracije otvorene su do 14. svibnja 2021. u 10:00 sati: https://bit.ly/3teYICL
 
Kreativne sinergije nadovezuju se na događanje Europske komisije koje će se održati 6. svibnja 2021. pod nazivom „Razmjena praksi u vrijeme COVID-a“.

Kreativne sinergije organiziraju Institut Motovila (CED SI) u suradnji s Austrijskim saveznim ministarstvom obrazovanja, umjetnosti i kulture (CED AT), Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske (CED HR) i neprofitnom organizacijom Kreatív Európa Nonprofit Kft (CED HU).

(R.P.B., 04.05.2021)