predstavljanje

Tjedni program za Booksu


vrijeme: 16.05.2006. - 18.05.2006.
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d
organizator: KK Booksa

Književni klub Booksa za ovaj tjedan najavljuje predstavljanje poezije Gorana Karanovića, Ive Krešića i Vlatka Marinovića, predstavljanje Australije iz perspektive Anastazije Vržine, te književnu večer s Milkom Valentom.

U utorak, 16. svibnja, program Nastupnica ugošćuje tri pjesnika iz Mostara: Gorana Karanovića, Ivu Krešića i Vlatka Marinovića.
O njihovoj poeziji Nedžad Maksumović u recenziji knjige kaže: 'Poezija Gorana Karanovića poezija je brižljivo prikrivene nježnosti. On čini sve, ironičan i samoironičan, da se naruga svijetu koji ga je zapao. Pjesništvo Ive Krešića pjesništvo je asfalta i neona, zaglušujuće muzike i velike osamljenosti, ali, isto tako, i pjesništvo generacijskog propitivanja i znakova za opasnost. Vlatko Marinović piše poeziju strogo kontrolisanog očaja, kojeg priznaje sebi u rijetkim trenucima iskrene osamljenosti, pred spavanje, prije gašenja svjetla.'

U srijedu, 17. svibnja, u 20 sati počinje putopis Anastazije Vržine: 'Australija', u kojem autorica predstavlja Kružni put od cca 3500 km po jugoistočnoj Australiji (iz Canberre na zapad prema farmi ovaca, pustinji, rudnicima opala; Nacionalni park, rudnici srebra, pa prema jugu: žitnice i vinarije, rudnici zlata i natrag na istok).

Književno večer s Milkom Valentom počinje u četvrtak, 18. svibnja, u 20 sati, a o dramskoj trilogiji 'Zero', uz autora, govorit će teatrolog Boris Senker i redatelj Mario Kovač. Igraju Nikša Marinović i Zrinka Kušević.