natječaj, rezidencijalni program

Prijave za Summer Sessions 2021 međunarodnu rezidenciju


prijava: 20.05.2021.

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.

Mreža za razvoj talenata Summer Sessions nudi rezidencije umjetnicima u začetku karijere te produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imati će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže u kojoj budu gostovali, kao i u Hrvatskoj po povratku s rezidencije.
 

Tko se može prijaviti ?

Poziv je namijenjen umjetnicima i dizajnerima iz Hrvatske koji se bave umjetnošću i tehnologijom, mlađi su od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.
 

Zašto se prijaviti?

Summer Sessions mreža odabranim kandidatima/kandidatkinjama osigurava financijsku podršku u bruto iznosu od 2000 EUR (za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade), osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.
 

Kako se prijaviti?

  1. Izradite konkretan prijedlog projekta (ne postoje zahtjevi i ograničenja vezana za temu, metodu i disciplinu)
  2. Snimite videozapis u trajanju od 2 minute u kojem objašnjavate svoj projekt. Imajte na umu da videozapis pregledavaju sve organizacije uključene u mrežu te je stoga poželjno da koristite engleski jezik (gramatika i izgovor se ne ocjenjuju)
  3. Videozapis prenesite na YouTube, Vimeo ili slične servise*
  4. Ispunite online obrazac za prijavu koji se nalazi ovdje. Ne zaboravite uključiti poveznicu na vaš video prijedlog.
*imajte na umu da na Youtube-u videozapis možete označiti kao “nenaveden” (unlisted). Time videozapis neće biti vidljiv osobama s kojima niste podijelili poveznicu. Na Vimeu možete postaviti lozinku.
 
Rok za prijavu je 20. svibanj 2021.*
Za potporu MI+ platforme prijaviti se mogu isključivo osobe iz Republike Hrvatske.
Kandidati će o rezultatima selekcije biti obaviješteni početkom lipnja 2021.
Za sve dodatne informacije posjetite službenu Summer Sessions stranicu ili nas kontaktirajte putem e-maila contact@metamedia.hr
 
Partneri:
V2_Lab for the Unstable Media, National Taiwan Museum of Fine ArtsHangar.orgArt Center NabiPoints Center for Contemporary ArtWinzavodESPRONCEDASardegna TeatroKilowattSineglossaTabakalera
 
* U slučaju nemogućnosti međunarodne razmjene i odlaska u inozemstvo, rezidencijalni boravak organizirat će se na lokalnoj razini. 

 

(D.H.F., 27.04.2021)