natječaj

Festival jednominutnih filmova u Požegi - natječaj


vrijeme: 25.06.2021. - 26.06.2021.
mjesto: Požega

Ovogodišnje, 29. izdanje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova, najstarijeg međunarodnog filmskog festivala utemeljenog u Hrvatskoj, održat će se 25. i 26. lipnja u Požegi. Svima koji jednominutnu filmsku formu smatraju izazovnom, zanimljivom i kreativnom organizatori poručuju da im pošalju svoja ostvarenja do 25. svibnja 2021.!
 
Svaki autor ili udruga mogu prijaviti neograničen broj ostvarenja koja do sada nisu bila prijavljivana na Festival.
 
Autori moraju biti stariji od 15 godina, a dužina prijavljenih ostvarenja ne smije biti veća od 60 sekundi (uključujući sve naslove i dužinu trajanja zvuka).
 
Ostvarenja za službeni program izabrat će ocjenjivački sud koji imenuje priređivač, a nagradit će se tri najbolja ostvarenja.
 
Posebna nagrada UNICA-e dodijelit će se za promicanje solidarnosti među narodima ili upotrebe novih oblika izražavanja, a bit će dodijeljena i nagrada publike.
 
Autoru s najvećim brojem prijavljenih filmova dodijelit će se posebna nagrada, a i ove godine nude mogućnost direktnog uploada filma.
 
Festival njeguje specifičnu formu – jednu minutu koja je, bez obzira na žanr, itekako izazovna i poticajna za kreativnost autora. 
 
Proteklih godina okupio  je mnoge hrvatske i inozemne redatelje, scenariste i scenografe, od Petra Krelje, Zorana Tadića, Krste Papića, Vedrana Šamanovića, Kristijana Milića, Rajka Grlića, Branka Ištvančića, Ognjena Sviličića, Nebojše Slijepčevića do oscarovca Alana Starskog. (Hina)

(R.P.B., 21.04.2021)