natječaj, nagrada

Corto Montenese – nova nagrada za domaće filmaše


prijava: 15.05.2021.

Od ove godine, u cilju dodatne promocije hrvatskih autorskih snaga, te podrške u vrijeme kada nije lako doći do kino publike, Motovun Film Festival uvodi još jedno priznanje - Corto Montenese, rezervirano za domaće autore. Rok prijave: 15. svibnja.

Motovunski kratki međunarodni je program dvadeset i pet filmova u trajanju do 20 minuta, već treću godinu zaredom nagrađeni film vodi u konkurenciju za najbolji europski film godine, nagradu Europske filmske akademije.
Od ove godine, u cilju dodatne promocije hrvatskih autorskih snaga, te podrške u vrijeme kada nije lako doći do kino publike, festival uvodi još jedno priznanje CORTO MONTENESE, rezervirano za domaće autore.

Festival će tako odabrati najbolji domaći kratki film i ponudit autoru i producentu otkup prava za ograničeni broj kino-prikazivanja u vrijednosti od 5 000 kuna. U konkurenciju za nagradu ulaze svi filmovi hrvatskih producenata i/ili autora, uvršteni u natjecateljski program Motovun Film Festivala.

Prijave za motovunske kratke upravo su u toku: Prijaviti se mogu filmovi u trajanju od dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2020 ili 2021 godini, uz uvjet da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj. Nagrada za najbolji film je 1000 Eura.
 
Filmovi iz Hrvatske, kao i oni iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, mogu se prijaviti bez naknade preko platformi Film Freeway i Shortfiilm Depot do 15 svibnja.

U nadi da će se ovoga ljeta stvoriti povoljni uvjeti za održavanje događanja uživo, pripremamo festival u uobičajenom terminu posljednjeg tjedna srpnja/jula, od 27. do 31. 07.

Prijave:
https://filmfreeway.com/MotovunFilmFestival
https://www.shortfilmdepot.com/en/home/festivals/details/id/177/festival/motovun-film-festival

(D.H.F., 08.04.2021)

Tagovi: Corto montenese