izložba

Margarta Lekić: 'Human-Animal'


vrijeme: 08.04.2021. - 30.04.2021.
mjesto: Pula, HUiU galerija

U četvrtak, 8. travnja 2021. u 20 sat, u HUIU galeriji u Puli, otvara se izložba Margarte Lekić: Human-Animal.

“Koliko ste se puta našli u stanju žudnje za prirodom? Trebala vam je, željeli ste ju udahnuti, osjetiti, pročistiti se. Nakon takvih misli vjerojatno ste izašli van, organizirali vikend u prirodi ili ste pošli na pecanje. Sve to ne biste mogli obaviti, ili barem ne tako brzo, da niste imali automobil, vezu s internetom gdje ste mogli provjeriti raspoloživost i odabir najboljeg mogućeg mjesta ili puta do njega. Bez štapa za pecanje također bi bilo teško.
U serijalu izložbi pod naslovom HOMO FABER problemski postavljamo u fokus čovjeka koji gradi oruđe, odnosno tehniku, kako bi gospodario prirodom u vlastitu korist. Ovaj koncept tehnologiju ne vidi kao dobru ili lošu. Ona je za nas neutralna, a samo ju ljudsko korištenje može učiniti prihvatljivom ili ne prihvatljivom, dobrom ili lošom.

HOMO FABER prvi će se puta utjeloviti u instalaciji umjetnice Margarete Lekić pod nazivom Human-Animal, a koju vidimo kao simbol nepovratnog tehnološkog napretka i međusobne uvjetovanosti prirode i tehnologije koja prožima svaki aspekt suvremenog života. (...)

Kustosice: Katerina Jovanović, Ana Žarović.

Izložba traje do 30.4.2021. i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati.

(D.H.F., 07.04.2021)

Tagovi: Margarta Lekić