natječaj

Objavljen deveti natječaj Gradske knjižnice Samobor za kratku priču


prijava: 01.06.2021.
mjesto: Samobor

Gradska knjižnica Samobor raspisala je deveti po redu natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 1. lipnja 2021. pošalju svoje kratke priče.

Priče smiju biti duge do 5 novinarskih kartica, te ne smiju biti ranije objavljene. Svaki autor može poslati samo jednu priču. Tri najbolje priče bit će i novčano nagrađene, dok će dvadesetak odabranih biti objavljeno u zbirci kratkih priča Gradske knjižnice Samobor.
 
Na natječaj se mogu javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske, a priče se šalju anonimno, pod šifrom. U žiriju su ove godine književnica Julijana Adamović, književnik Nebojša Lujanović te Draženka Robotić u ime Gradske knjižnice Samobor.
 
Samom natječaju i ove je godine dodana „Kvaka 23“. Riječ je o posebnoj kategoriji u okviru natječaja koja je rezervirana isključivo za lokalne autore sa samoborskog područja, kojima je to najčešće i prvi autorski susret s kratkom pričom.
 
Najbolje priče bit će proglašene i novčano nagrađene u rujnu 2021. na Danima kratkopričaša Gradske knjižnice Samobor. Dvadesetak najboljih priča bit će objavljeno u zbirci kratkih priča i na web stranici GKS-a.
 
Ovaj, sad već tradicionalni natječaj, raspisuje se devetu godinu za redom. Natječaj je dosad omogućio brojim mlađim i neafirmiranim autorima da svoje kratke priče daju na ocjenu relevantnim književnim stručnjacima, te da najbolji radovi budu nagrađeni i objavljeni u zbirci.
 
„Prvi natječaj raspisan je bez velikih očekivanja, međutim svake godine na natječaj se javlja sve više autora, tako da i očekivanja s godinama rastu, te je Gradska knjižnica Samobor s godinama postala jedna od nezaobilaznih kratkopričaških točaka“, kažu iz Gradske knjižnice Samobor.
 
Kriteriji natječaja:
 
Na natječaju mogu sudjelovati svi građani RH samo s jednom pričom
Natječaj je anoniman
Priča ne smije biti već objavljena i može imati najviše 9000 znakova (s prazninama),
Nagrade su novčane: 1. nagrada 2000 kn; 2. nagrada 1500 kn; 3. nagrada 750 kn
Priče šaljite na e-mail: infogks@samobor.hr Ukoliko nemate e-mail, šaljite priče klasičnom poštom na adresu: Gradska knjižnica Samobor Krležina 9, 10430 Samobor.
 

(R.P.B., 02.04.2021)