natječaj

Fotografski natječaj za izložbu 'Travno – život i transformacije'


prijava: 15.04.2021.

Objavljen je poziv na natječaj za fotografiju: Izložba „ Travno – život i transformacije“, povodom Dana Travnog, s rokom prijave do 15. travnja. Sudjelovati mogu stanovnici i bivši stanovnici Travnog, stanovnici susjednih naselja, ali i cijelog Zagreba, te svi gosti i slučajni prolaznici...

Potražite u Vašim fotoaparatima ili mobitelima neke dojmljive ili intrigantne prizore iz prošlogodišnjeg, protresenog i coronom opustošenog kvarta. Možda ste kamerom zabilježili ponešto i prije toga, dok su druženja na boćalištima ili uz šah bila Vaša svakodnevica. Možda nam fotografije iz vremena kada se gradila Mamutica i kada su se gradili životi obitelji u ovom naselju, stvarala prijateljstva i susjedske družbe ispričaju neku novu priču o Travnom. Fotografirajte, skenirajte, i pošaljite nam! Stručno povjerenstvo odabrat će radove za ovogodišnju virtualnu izložbu, a najuspješnije uvrstiti u bazu budućih kvartovskih izložbi.

Teme:
1. Živjeti u Travnom
2. Covid refleksije,
3. Nekad i danas  

Propozicije natječaja:

1. Sudjelovati mogu stanovnici i bivši stanovnici Travnog, stanovnici susjednih naselja, ali i cijelog Zagreba, te svi gosti i slučajni prolaznici.
2. Svaki učesnik može poslati najviše 6 originalnih fotografija u digitalnom formatu (jpg, jpeg), rezolucije za tisak (300 dpi), minimalnih dimenzija: 10 x 15, ili 16 x 20 cm.
3. Krajnji rok za elektronsku predaju digitalnih fotografija je 15. travnja 2021.
4. U nazivu datoteke digitalne fotografije potrebno je napisati ime i prezime autora/ice, temu, naslov (ukoliko postoji naziv fotografije) ili redni broj, godinu nastanka.
5. Uz fotografije poslati ispunjenu prijavnicu s potpisanom  izjavom o pravima za objavljivanje, odnosno izlaganje.
6. Digitalne fotografije i prijavnicu s izjavom treba dostaviti u jpg ili jpeg formatu na e-adresu vedrana@kuctravno.hr s naznakom: "Za natječaj – Izložba: Travno – život i transformacije

(D.H.F., 23.03.2021)