natječaj

Otvorene prijave za sudjelovanje u Plesnom zbirkusu 2021.


prijava: 09.04.2021.

Pozivaju se umjetnici/e s područja suvremenog plesa i pokreta, novog cirkusa i kazališta te posebno one interdisciplinarne, koji stvaraju programe za djecu da se prijave na natječaj Prostora Plus i Vijeća mladih Benčić za sudjelovanje u programu dječje manifestacije Plesnog zbirkusa, koji će se održati tijekom svibnja ili tijekom rujna u Rijeci, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Plesni zbirkus je program suvremenog plesa i novog cirkusa za djecu započet 2019 godine kojim želimo u Rijeku dovesti domaće i inozemne  predstave suvremenog plesa, novog cirkusa i kazališta za djecu te dramske radionice, radionice suvremenog plesa i pokreta te novocirkuskih vještina za djecu i mlade. Plesni zbirkus je program koji djecu uključuje u samu organizaciju kulturnog programa čime djeca direktno oblikuju program i, u suradnji sa stručnim edukatorima/cama, selektiraju predstave i radionice za djecu. Osim toga, upoznaju se (i sudjeluju u odlučivanju) i s drugim bitnim elementima organizacije kulturnog događanja.

Prijavitelji/ce mogu prijaviti:
*izvedbu suvremenog plesa, novog cirkusa, kazališta ili interdisciplinarnu izvedbu za djecu
*radionicu za djecu s područja suvremenog plesa i pokreta, kazališta, glazbe te interdisciplinarne radionice za djecu
*kombinaciju izvedbe i radionice

Zanimaju nas predstave koje su zabavne i poučne, koje govore o djeci, prijateljstvu, zajedništvu i različitosti, ekologiji i zaštiti okoliša i sličnim temama. Važno je da u njima nema nasilja niti diskriminacije. Poželjne su interdisciplinarne predstave (kazalište, lutkarstvo, glazba, suvremeni ples i pokret, novocirkuske vještine itd.) te one koje kombiniraju različite vještine (npr. suvremenog plesa, novog cirkusa, mime, kazališta) te one koje su interaktivne, odnosno u njima može sudjelovati i publika, a primjerene su i djeci i odraslima. Dio programa namjeravamo održati u zatvorenom, no posebno pozivamo umjetnike/ce koji/e su u mogućnosti izvesti predstavu na otvorenom.

Način prijave:

Prijava se vrši putem obrasca na ovoj poveznici.

Prijave se zaprimaju do 9.4.2021. Odabrani/e umjetnici/e bit će obavješteni o rezultatima do 19.4.2021.

Plesni zbirkus osigurava:
·         scenu, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara/ku zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu,
·         honorar, smještaj, putne troškove i topli obrok

Festival Plesni zbirkus organiziraju djeca, Prostor Plus i Vijeće mladih Benčić, a financijski ga podržavaju Grad Rijeka i Ministarstvo kulture i medija RH. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice upravlja SU Molekula.

(R.P.B., 12.03.2021)