natječaj

8. Međunarodni studentski filmski festival (STIFF) – otvorene prijave za izložbeni program


prijava: 01.05.2021.

STIFF festival već osmu godinu za redom razvija popratni izložbeni program koji razrađuje i komplementira tematski fokus filmskog programa. Ovogodišnja tema festivala je 'Tijelo' i stoga će se kroz izložbeni program 8. STIFF-a istraživati društveno relevantni načini interpretacije tijela u suvremenom digitalnom okolišu zasićenom slikom. Rok za prijavu radova je 1. svibnja 2021.!

U kakvom su odnosu tijelo i pokretna slika? Jesmo li mi svoje tijelo ili je ono roba koju nudimo na tržištu rada, ali i u intimnim odnosima? Kako se pozicionirati u svijetu u kojem predmeti imaju veću mogućnost kretanja od ljudi?
 
Kada je tijelo medij spoznavanja, interakcije i intimnosti sa svijetom, a kada je prostor nelagode i sputanosti? Dopuštamo li svojim tijelima da se igraju?
 
Festival želi potaknuti pristup tijelu kao produktivnom i kreativnom, tijelu kao procesu čije značenje i kapaciteti variraju ovisno o kontekstu u kojem se nalazi.
 
Kao popratni program festivala, multimedijalnom izložbom organizatori žele kreirati posebno auditivno/vizualno, ali i osjetilno iskustvo koje će dodatno istražiti, razigrati i obogatiti temu, izazivajući naše ideje o tijelu i tjelesnosti, propitujući granice i kapacitete tijela kroz njegove stalne i fluidne interakcije s okolinom.
 
STIFF poziva umjetnike da prijave fotografije, GIF animacije ili video radove te ostale oblike digitalnih radova (video igre, web stranice, aplikacije i slično) koji se bave ili dotiču teme tijela u najširem smislu.
 
Odabrani radovi biti će izloženi tijekom festivala od 4. do 7. studenog 2021.
 
Rok za prijavu radova je 1.5.2021., a sve ostale detalje prijave možete pronaći na festivalskoj web stranici kao i na STIFF-ovim društvenim mrežama.(R.P.B., 02.03.2021)

Tagovi: natječaj, stiff