natječaj

Natječaj za 15. Hrvatsku književnu nagradu 'Anto Gardaš'


prijava: 15.03.2021.

Društvo hrvatskih književnika (DHK) i Ogranak DHK slavonsko-baranjsko-srijemski – Osijek raspisuju natječaj za 15. Hrvatsku književnu nagradu 'Anto Gardaš'. Natjecati se mogu nakladnici i autori/autorice prvih izdanja romana ili zbirki pripovijedaka za djecu i mladež, objavljenih u 2020. godini na hrvatskom jeziku.

Društvo hrvatskih književnika Zagreb i DHK – Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski utemeljili su godišnju Hrvatsku književnu nagradu “Anto Gardaš“ za najbolji roman ili zbirku pripovijedaka za djecu i mladež.
 
Stalni pokrovitelji nagrade su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.
 
Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od tri istaknuta hrvatska književnika ili znanstvenika za djecu i mladež, objavit će do kraja travnja 2021. odluku o užem izboru za dobitnika Nagrade, a dobitnika/dobitnicu 21. svibnja 2021.
 
Na natječaj treba poslati tri primjerka knjige, na adresu: DHK, 10000  Zagreb, Trg bana Jelačića 7/I, s naznakom – za Nagradu “Anto Gardaš“, do 15. ožujka 2021.
 
Rezultati natječaja bit će objavljeni u dnevnim novinama, književnim listovima te u elektronskim medijima.
 
Nagrada dobitniku bit će uručena na posebnoj svečanosti u Osijeku, 21. svibnja 2021.

(R.P.B., 09.02.2021)