koncert

Glazbene večeri Opere zagrebačkog HNK online


vrijeme: 08.02.2021. - 26.02.2021.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu tijekom veljače priređuje niz glazbenih večeri u izvedbi orkestra i solista Opere koje će se uživo moći pogledati na službenoj mrežnoj stranici kazališta, kako bi najljepše operne arije došle u domove publike.

Gledatelji će tako u utorak, 9. veljače moći pogledati prijenos iz kazališnoga foajea kolaža opernih arija koje će izvoditi solisti Ivana Lazar, Sofia Ameli Gojić i Ljubomir Puškarić uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića, a dan nakon toga, 10. veljače orkestar Opere izvodit će skladbe skladatelja Poulenca i Šostakoviča. Ta će dva prijenosa biti besplatno dostupna na adresi www.hnk.hr, dok će se ostali prijenosi moći pogledati uz naplatu.

Program se nastavlja 16. veljače, koncertom Ljubavne arije u izvedbi solista Lane Kos, Tomislava Mužeka i Davora Radića uz klavirsku pratnju Nine Cossetto, a 20. veljače solistica Dubravka Šeparović Mušović i orkestar Opere uz ravnanje Josipa Šege izvodit će pjesme i serenade skladatelja Johannesa Brahmsa.

Na fantastično glazbeno putovanje od Rusije do Hrvatske gledatelje će 23. veljače povesti operni solisti Tamara Franetović Felbinger, Stjepan Franetović, Luciano Batinić, uz klavirsku pratnju Nine Cossetto, a 26. veljače orkestar Opere i solistica Ivana Lazar upriličit će Skandinavsku večer na pozornici zagrebačkog HNK, najavljuju iz kazališta. (Hina) 

(D.H.F., 08.02.2021)