natječaj

1. Zagrebački festival monodrame - poziv


prijava: 22.02.2021.

Od 13. do 19. travnja održat će se 1. Zagrebački festival monodrame u organizaciji Teatra Gavran, a u partnerstvu s Uranijom - prostorom kreacije. Tim povodom objavljen je poziv kazalištima za sudjelovanje, a krajnji rok za prijavu je 22. veljače 2021.!

Svako kazalište za sudjelovanje na ovom festivalu može prijaviti samo jednu predstavu koja je premijerno izvedena u razdoblju od 1.1.2019. pa do 31.12.2020. godine. Prijave i snimku predstave treba dostaviti ili e-mailom na info@teatar-gavran.hr ili poštom na Teatar GAVRAN, Dugi dol 58C, 10000 Zagreb s naznakom: za Zagrebački festival monodrame. Uz  PRIJAVNICU, molimo dostaviti programsku knjižicu predstave (u elektronskom obliku šalje li se prijava e-mailom, ili u tiskanom obliku šalje li se poštom).
 
Selekciju prijavljenih predstava obavit će dramaturginja i spisateljica Dina Vukelić, ravnateljica festivala Maja Šegota, te književna kritičarka Andrea Divić. O odabranim predstavama teatri će biti obavješteni do 20. ožujka 2021. godine. Na festivalu se dodjeljuje nagrada ZLATNA KRILA za najbolju glumačku interpretaciju. Odluku o najboljem glumcu festivala donijet će tročlani žiri sastavljen od uglednih kulturnih djelatnika. Za sve sudionike izvan Zagreba, organizator festivala Teatar GAVRAN će pokriti putne troškove i smještaj.

(R.P.B., 05.02.2021)