obavijest

Croatian.film: U prvoj godini više od 120 tisuća posjeta


vrijeme: 05.02.2021.

Filmovi internetske platforme za promociju domaćeg kratkometražnog filma Croatian.film pogledani su od njezina osnutka prije godinu dana 121.000 puta.

Prvu godinu platforme obilježilo je mnoštvo filmova, suradnji, kolumni, kratkih novosti te intervjua s iznimnim domaćim filmašima i filmašicama, podsjećaju voditelji platforme. Sada je na platformi 197 kratkometražnih filmova svih rodova i žanrova.
 
Platforma croatian.film zamišljena je kao razvoj i nadogradnja programa Kockice Zagreb Film Festivala, kao proširena selektorska ruka koja omogućuje kvalitetan pregled i uvid u domaću kratkometražnu produkciju.
 
Želja je pokretača dati pozornost filmovima kratkoga metra kako oni nakon uspjeha na festivalima ne bi bili zaboravljeni, a posebnost je što se filmovi mogu pogledati "bilo kad i bilo gdje", na mobitelu, tabletu, računalu ili televizoru.
 
Osim samih filmova platforma donos baze podataka o njima, o filmskim profesionalcima i produkcijama, vijesti, kolumne, intervjue s 'filmašima mjeseca', popis filmskih festivala, a daje i mogućnosti prijave i komentiranja sadržaja. (Hina)

(R.P.B., 05.02.2021)

Tagovi: croatian.film