natječaj, rezidencijalni program

Javni poziv za umjetničke rezidencije 2021. u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu


prijava: 20.02.2021.
mjesto: Svetvinčenat

Mediteranski plesni centar objavio je javni poziv za rezidencijalni program namijenjen svim profesionalnim plesnim umjetnicima i umjetnicama. Rok za prijavu je 20. veljače 2021.!

Mediteranski plesni centar funkcionira kao platforma za istraživanje plesa i pokreta - nudeći prostor i resurse za kreiranje i razvoj različitih formi izvedbenih umjetnosti - već godinama ugošćuje brojne umjetnike u različitim fazama istraživanje i kreiranja vlastitih projekata. Smješten u pitoresknom istarskom gradiću Svetvinčenat, MPC nudi i inspirativno okruženje, mir i izolaciju s ciljem osiguravanja procesnog rada bez distrakcija.

Što osigurava MPC?
– boravak umjetnika ili grupe umjetnika u Svetvinčentu između travnja i prosinca 2021. u pojedinačnom trajanju između 7 i 10 dana (ako vam je za potrebe realizacije / istraživanja projekta nužan dulji boravak, molimo da to obrazložite u prijavi!)
– korištenje prostora dvorane MPC-a za umjetničko istraživanje i rad (veličina dvorane je 10×20 metara, posjeduje radna svjetla, osnovni audio razglas te plesni pod 10x14metara)
– smještaj u Mediteranskom plesnom centru, u spavaonici otvorenog tipa (5 kreveta, nalaze se na galeriji iznad same dvorane). Na raspolaganju su garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor te sanitarne prostorije s perilicom rublja
– pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije

Što se očekuje od umjetnika na rezidenciji?
– pokrivanje troškova prijevoza do Svetvinčenta i natrag
– javnu prezentaciju rada i/ili radionicu za amatere ili profesionalce (Prijedlozi ostalih aktivnosti, poput okruglih stolova, radionica i diskusija, su dobrodošli.)

Kako se prijaviti?
Proces prijave uključuje osnovne informacije o prijavitelju, dosadašnjem radu, novom projektu te dokumente kojima se te informacije potkrepljuju. Prijavnica se nalazi OVDJE.  Rok za prijave je 20. veljače u 23:59 sati. Prijavnica se ispunjava na hrvatskom ili engleskom jeziku.

U slučaju dodatnih pitanja kontaktirajte nas putem zagrebdancecompany@gmail.com najkasnije do 10. veljače.
 

(R.P.B., 29.01.2021)