natječaj

Zagreb film otvorio natječaj za filmove


prijava: 26.02.2021.

Ustanova Zagreb film otvorila je Natječaj za produkciju kratkometražnih igranih filmova, kao i za animirane filmove. Natječaj za kratkometražne igrane filmove bit će otvoren do 26. veljače, a za animirane do 17. veljače 2021.!

Iz Zagreb filma kažu kako je cilj natječaja za igrane filmove pravodobno odabrati scenarije te ih kvalitetno pripremiti za daljnju produkciju i osigurati za to potrebna financijska sredstva.
 
Scenarije za igrane filmove trajanja do 30 minuta i ne duže od 30 stranica mogu prijaviti svi državljani Republike Hrvatske.
 
Zagreb film je ranije objavio i natječaj za prijavu projekata animiranih filmova za koje se traži produkcija ili koprodukcija Ustanove Zagreb film.
 
Njime se želi pravodobno odabrati projekte, kvalitetno ih pripremiti za daljnju produkciju i osigurati za to potrebna financijska sredstva.
 
Projekte mogu prijaviti svi državljani Republike Hrvatske, redatelji, producenti i producentske tvrtke ili tvrtke s projektom za koji imaju regulirana autorska prava s navedenim redateljem koji će realizirati projekt.
 
Na natječaj se mogu prijaviti projekti koji će biti producirani ili koproducirani u Hrvatskoj.
 
Prijavljuju se projekti za animirane filmove svih duljina, tematskih i stilskih opredjeljenja i produkcijskih tehnika s planom realizacije u skladu s definicijom filmske animacije koju je donijela ASIFA: Umjetnost animacije stvaranje je pokretnih slika manipulacijom različitih tehnika osim metodom živih snimki.
 
Najmanje pola filma mora biti planirano za realizaciju u tehnici animacije.
 
Detaljnije informacije o načinu prijave na natječaje nalaze se na web stranici Zagreb filma. (Hina)

http://zagrebfilm.hr/natjecaj-za-produkciju-kratkometraznih-igranih-filmova-rok-26-veljace-2021/

http://zagrebfilm.hr/natjecaj-za-produkciju-animiranih-filmova-rok-17-veljace-2021/


(R.P.B., 28.01.2021)