natječaj

Otvorene su prijave projekata za petu nagradu Ambasador


prijava: 05.02.2021.

Otvorene su prijave projekata za nagradu Ambasador elektroničke glazbe, čije će se peto izdanje održati u Centru Gervais u Opatiji 18. ožujka 2021. godine.

Unatoč epidemiološkoj krizi dodjela nagrade Ambasador prošle se godine ipak održala, a ovog proljeća će se, u novim kategorijama prikladnima za situaciju u kojoj se nalazi glazbena scena, nagraditi kvalitetni projekti koji su opstali u protekloj godini koja je ograničila clubbing i organizaciju festivala. Također, nagradit će se i producenti koji su se u nedostatku nastupa koncentrirali na stvaralaštvo te objavili zapažena glazbena izdanja.
 
Svoje favorite, prema unaprijed definiranim kategorijama, mogu prijaviti nositelji projekata, suradnici, ali i fanovi od 26. siječnja do 5. veljače 2021. godine u 23.59h putem obrasca na internetskoj stranici nagrade http://www.ambasador.hr/prijave-projekata. Stručna radna skupina popunjava prednominacijske liste od 22. siječnja 2021., a broj stručnih suradnika sa scene proširio se na više od 100 ljudi s obzirom na to da je u ovogodišnju nagradu uključena cijela regija. Nominacije i kategorije nagrade bit će objavljene 11. veljače 2021. kada kreće i glasanje za nagrade publike. Glasanje struke počinje 13. veljače.
 
U projekt su se uključile zemlje regije čiji predstavnici Ambasador vide kao odličnu platformu za povezivanje; Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Sj. Makedonija, Slovenija i Srbija. Regija je od samog početka zastupljena u nagrađivanju, a ove će se godine prošlogodišnje tri kategorije proširiti na čak deset kategorija kako bi se domaća glazbena scena bolje povezala s regionalnom jer se na taj način potiče suradnja važna za kulturnu razmjenu, ali i otvaranje novih tržišta.
 
Vizualni identitet ovogodišnje Ambasador nagrade zaogrnut će se u crvenu boju, a sve aktivnosti inicijative vodit će se sloganom #RedAlert kojim se želi podsjetiti institucije na golemu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu glazbenu industriju, ali i kulturni sektor u cjelini.
 
Udruga Klubska kultura koja stoji iza organizacije nagrade Ambasador, jubilarno će izdanje nagrade obilježiti pokretanjem Utopia - showcase festivala u partnerstvu s riječkom udrugom Diston. Festival će se sredinom jeseni održati u Rijeci s misijom da brojnim perspektivnim regionalnim i domaćim glazbenicima osigura platformu za razvoj na elektroničkoj glazbenoj sceni.
 
U okviru nagrade Ambasador prošle je godine pokrenut i video projekt Renaissance koji povezuje nagrađivane autore elektroničke glazbe i kulturnu baštinu te na taj način doprinosi turističkoj ponudi i kreira glazbenu atrakciju za publiku. Nastupi dobitnika Ambasador priznanja u srednjovjekovnim dvorcima, tvrđavama i starim gradovima oduševili su publiku koja je snimke uživo mogla gledati putem digitalnih platformi.
 
Više informacija o pravilniku nagrade http://www.ambasador.hr/ambasador-2021/pravilnik i kriterijima nagrade http://www.ambasador.hr/ambasador-2021/kriteriji nalazi se na poveznicama.
 
Više informacija o Ambasador nagradi:
http://www.ambasador.hr/
Instagram
https://www.instagram.com/nagrada.ambasador
Facebook
https://www.facebook.com/nagrada.ambasador
 

(R.P.B., 26.01.2021)