predstavljanje

Otvorenje mrežne platforme Perform Europe


vrijeme: 28.01.2021.

Perform Europe inovativan je i dugo očekivan projekt Europske komisije koji će propitivati i podupirati nove održive načine međunarodne - fizičke i digitalne - prekogranične distribucije djela izvedbenih umjetnosti u svim zemljama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa, a s ciljem stvaranja novih modela potpore za sektor.

Program otvorenja odvit će se u dva dijela putem online događanja Perform Europe Opening Event koji će se održati u četvrtak, 28. siječnja 2021. s početkom u 14:00 sati.

U prvom će se dijelu održati otvorena plenarna sjednica pod nazivom Setting the Stage for Perform Europe, a koju će moći pratiti svi prijavljeni. Bit će predstavljene vodeće vrijednosti i vizija projekta te mogućnosti koje će pružiti profesionalcima u području izvedbenih umjetnosti.

Po završetku plenarnog dijela, pratiteljima događanja bit će omogućeno postavljanje pitanja, a kao zaključak te uvod u drugi dio događanja koje će se održati u obliku rasprave ograničene na 80 sudionika, pod nazivom „Imagine the Future“ Talks.

Diskusiju će predvoditi nekoliko stručnjaka koji će sa svojih gledišta govoriti o različitim aspektima povezanim s distribucijom izvedbenih umjetnosti. Zbog ograničenog broja sudionika, sudjelovanje u Razgovorima podliježe potvrdi nakon prijave, no pri odabiru sudionika vodit će se briga o raznolikosti perspektiva, iskustvu i stručnosti.

Više informacija i program događanja, kao i mogućnost prijave potražite na poveznici:
https://www.ietm.org/en/perform-europe-opening-event/programme

Projekt Perform Europe financira Europska komisija, a vodi ga konzorcij sastavljen od IETM international network for contemporary performing arts, European Festivals Association (EFA), Circostrada Network, European Dancehouse Network i IDEA Consult.

(R.P.B., 25.01.2021)

Tagovi: perform europe